Friday, 8 January 2016

PSC General English - Questions & Answers - 7

PSC General English - Questions & Answers - 7

91. The sun ….. when I got up.
(a) rose (b) had risen
(c) is rising (d) would risen
Answer: (b)

92. This is the car …… my brother bought last week.
(a) what  (b) whom (c) if (d)  which
Answer: (d)

93. We should help ___ poor.
(a) a (b) this (c) the (d) an
Answer: (c)

94. What time…….?
(a) is it (b) it is (c) is now (d) now
Answer: (a)

95. Which is the sentence similar in meaning to “The Ganges is the holiest river in India’?
(a) No other river in India is as holy as the Ganges.
(b) The Ganges is a holy river
(c) The Ganges is the holier river
(d) The Ganges is holier than many rivers
Answer: (a)

96. Which of the following is wrongly spelt?
(a) Reciept (b) Neurology
(c) Pneumonia (d) Lieutenant
Answer: (a)

97. Even though it was hard at first , I came ____ the work in the factory.
(a) to enjoy (b) enjoyed
(c) enjoying (d) enjoys
Answer: (a)

98. How …. they beat an innocent child:
(a) should  (b) may  (c) might (d) dare
Answer: (d)

99. The patient is sinking. There is ……. a doctor can do to help him.
(a)little  (b) a little (c) much (d) enough
Answer: (a)

100. To make one feel less tired:
(a) Retire (b) Exhaust
(c) Suffer (d) Refresh
Answer: (d)


101. We thought that she _____ the job.
(a) gets (b) is getting
(c) would get (d) will get
Answer: (c)

102. He tried to avoid ____ my question.
(a)to answer (b) answering
(c) to be answered (d) None of these
Answer: (b)

103. Select the word opposite in meaning to ‘AUDACITY’?
(a)Quivering (b) Cowardice
(c) Bravado (d) Conciseness
Answer: (b)

104. He became the Governor of a province _____
(a)at times (b) little by little
(c) by and large (d) in the course of time
Answer: (d)

105. Which word is correctly spelt?
(a)Deceptive (b) Deseptive
(c) Dezeptive (d) Diseptive
Answer: (a)
(Continue....)
<Previous Page>< 010203040506, 07, 080910111213141516171819, 20212223 ><Next Page>< Home >

PSC IT & CYBER LAWS QUESTIONS & ANSWERS
1.  Information Technology (Questions & Answers )
2. Cyber laws (Questions & Answers)
3. General English - Questions & Answers
Related Post
1. PSC CURRENT AFFAIRS-2015 (2000 FACTS)---> Click here
2. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
3. PSC GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here
4. PSC GENERAL SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS---> Click here

No comments:

Post a Comment